Hepimiz birbirimizden çok farklı kişiliklere sahibiz. Sosyal çevremiz, hobilerimiz, zevklerimiz, hayata bakışımız tamamen kendine özgü. Kişisel stilini oluşturmak kendini ifade etmenin en güçlü yollarından biridir. Tarz sahibi olmak kendine ait bir duruş sergilemeyi gerektirir. Kadın ve erkeklerin ortak olarak en çok sordukları soru "Nasıl Stil Sahibi Olunur?"

Stil sahibi olmanın en önemli kuralı, kendi vücut tipinizi tanımanız. Giyim tercihi yaparken daima kendi vücut tipinizi ön planda tutmalısınız. Vücudunuzu her tarza uydurmak için zorlamayın. Dar bir triko elbise size göre değilse moda diye diretmeyin, onun yerine triko pantolon ve hırka tercih edin. Almayı planladığınız her şeyi deneyin. Gardırobunuzdan kendinizi yansıtmadığını düşündüğünüz ve içinde mutlu olmadığınız tüm kıyafetleri çıkarmakla tarz değişimine başlayabilirsiniz.

Stil sahibi olmak bir bütünlük gerektirir. Sadece doğru giyinmekle olmaz. Hayatınızın her anında ev içi de dahil olmak üzere temiz ve bakımlı olmak ilk adımdır. Dişleriniz, saçlarınız, el ve ayak tırnaklarınız her zaman temiz ve özenli olmalıdır.

Tarzını beğendiğiniz kişileri sosyal medyadan takip edin. Hoşunuza giden parçaları, kombinleri not alın. Stil konusunda ilham almak için her konuda kendinizi geliştirmeye ve iyi bir gözlemci olmaya başlayın. Bunları bir arşiv haline getirip en çok hangi parçaları seçtiğinize bakın. Kafanızda bir şablon oluşması için faydalı olacaktır.

Satın alacağınız parçaların sezonsuz olmasına özen gösterin. Dönemin trendlerinin peşinden gitmek yerine temel parçalara ağırlık verin. Kombinlerinize, aksesuarlarla kendi imzanızı atmayı unutmayın. Kişisel stil oluşturmak zaman alır. Vakit harcayın, acele etmeyin....