Son zamanlarda adını çok fazla duyduğumuz kapsül dolap nedir birlikte göz atalım. Kapsül dolap, herhangi bir akıma bağlı kalmadan dolabımızda bulunan parçaları zamansız kullanabilmektir. Kapsül dolap öncelikle zamandan ve paradan tasarruf sağlar. Sabahları evden çıkmadan önce ne giyineceğiniz konusunda seçim yapmakta zorlanıyorsanız kapsül dolap işinizi kolaylaştıracak, boş yere zaman ve enerji kaybetmenizi önleyecektir. 

Kapsül Dolap Nasıl Hazırlanır?

Öncelikli olarak işe kullanmadığınız kıyafetlerle başlayabilirsiniz. Onları ihtiyaç sahipleriyle paylaşabilir yada ikinci el kıyafet satan sitelerde nakite çevirebilerek dolabınızdaki eksik parçaları satın alabilirsiniz. Sonrasında kalan kıyafetlerinizi gözden geçirin. Bu kıyafetler temel parçalar mı? Zamana ve modaya bağlı kalmayan, kaliteli kumaşlardan oluşan nötr renklerdeki parçalar temeldir. Dolabınızdaki neredeyse tüm parçalar birbirleriyle kombinlenebilmeli ve bir bütünlük içeriside olmalı.

Beyaz, siyah ve çizgili tişört kapsül dolabın olmazsa olmaz parçalarıdır. Bu tişörtleri kışın jeanlerle ve kumaş pantolarla; yazın şort ve eteklerle kombinleyebilirsiniz. Blazer ceketler mutlaka dolabınızda yer almalı. Spor bir sweatshirt ve mevsimlik hırka kullanım kolaylığı sağlayacağı için alınmalı.

Dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı zamansız bir dolap olacağı için seçeceğiniz parçalar, kaliteli ve zamana dayanabilen kumaşlardan üretilmiş olmalıdır. Kapsül dolap ile minimal ama aynı zamanda yıllarca güncel kalan parçalara sahip olacaksınız.