Zıt renklerle uyumlu tasarımlar sadece moda sektöründe değil pek çok alanda karşımıza çıkıyor. Siyah-beyaz ve kırmızı-siyah en çok kullanılan zıt renklerdir. Moda sektörü renklendikçe özellikle ilkbahar-yaz sezonu için kombinlerde renklenmeye başlıyor. Güneşin enerjisi ruhumuzuda kıpırdatıyor.

Zıt renklerle kombinler yapmaya yeni başlayacak olanlardansanız öncelikle dolabınızı iyi analiz edin. Çok fazla koyu renklerden oluşuyorsa renkli parçalar ekleyerek tarzınızı değiştirmeye başlayabilirsiniz. Aynı renk bünyesindeki zıt renkleri seçmeniz halinde daha dikkat çekici kombinler yapmış olursunuz. Başlangıç için bu renkler her zaman risksizdir. Sonrasında renk skalanızı genişleterek daha iddialı kombinler yapabilirsiniz.

 

 

Sarı-Mor

Mavi-Turuncu

Yeşil-Kırmızı

Kırmızı-Sarı

Kullandığınız renklerin teninizle ve saç renginizlede ne kadar uyumlu olduğuda başka bir detaydır. Çok açık tenli biriyseniz renklerin soluk tonlarından uzak durmalısınız.Zıt renklerle kombin yaparken çarpıcı ve renkli bir küpe veya kolye de tarzınızı tamamlamanıza çok yardımcı olacaktır.