Pantone bu yılın rengini seçti: Peach Fuzz. Pembe ve turuncu arasına yerleştirilmiş çekici bir şeftali tonu olan Peach Fuzz neşe ve sıcaklık hissi uyandırır. Mekanlarda da sakinlik ve huzur verici bir etki yaratmaya yardımcı olur.

Pantone, renk seçimlerini genel trendleri, sosyal etkileri ve kültürel akımları analiz ederek yapar. Yılın rengi, toplumdaki genel duyguları ve trendleri yansıtan bir seçim olarak belirlenir.

Peach Fuzz, farklı pek çok tonla renk uyumu yakalayan bir seçenek olarak öne çıkıyor. Rengin en önemli özelliği soğuk ve sıcak renklerle kolaylıkla kombinlenebilir olmasıdır. Bu rengin yanında kullanmak için önerilen en ideal seçenekler arasında granit mavi, yosun yeşili, gold ve şarap kırmızısı yer alıyor. Şeftali tüyünün turuncu ile uyumu da göz ardı edilemez. Yalnızca düz renklerle değil desenli parçalarla da çok güzel uyum sağlayan nötr bir renktir. Bu rengi ayakkabı ve dış giyimde kullanarak da modaya uygun kombinler yaratabilirsiniz.

Renklerin psikolojik etkileri ele alındığında Peach Fuzz; yeniden canlanışı, huzuru, ve duygusal dengeyi temsil ediyor. Moda dünyasında özellikle ilkbahar ve yaz koleksiyonlarında, aksesuarlarda ve hafif kumaşlarda tercih edilen bir renk olacaktır.