Sıklıkla karşılaşılan vücut tiplerinden biri, basenli vücutlardır. Basen, üst bacak ve kalça bölgesindeki ekstra genişlemeleri ifade eden vücut tipidir. Bu vücut tipine sahip olan kadınların en çok merak ettiği konular arasında elbise giyimi yer alır. Basenli kadınların elbise giyemeyeceği düşüncesi tamamıyla yanlış bir yaklaşımdır. Elbise modellerinin doğru seçilmesi ile vücut tipinize hitap eden kombinler oluşturmanız mümkündür. Yazımızın kalanında sizlerle paylaştığımız elbise seçeneklerine göz atarak kendi kombinlerinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Çan Etekli Elbise Modelleri

Basenli kadınların tercih edebileceği modeller arasında ilk sıralarda çan etekli elbiseler yer alır. İsminden de anlaşılabileceği gibi çan şeklinde bollaşarak inen etek kısımları bulunur. Tam basen bölgesinde bollaşan kesimi, bu alanın kapatılmasını sağlar. Vücudun zarif hatlarını ortaya çıkartır ve şık kombinler yaratmanıza yardımcı olur.

Gömlek Elbise Modelleri

Bol kesimleri ve gündelik tarzları ile popülerlik kazanmış gömlek elbiseler de uygun bir seçenektir. Gömlek elbiselerin hafif ve uçuşarak inen bir kumaş yapısı bulunur. Bu özelliği, basenli kadınların vücut tipine hitap etmesini sağlar. Kesim ve kumaş yapısı sayesinde, giyim süreci boyunca ekstra bir konfor sunar.

V Yaka Elbise Modelleri

Şık akşam yemekleri, özel kutlamalar, değerli günlerde giyilen elbiselerin ekstra detaylara sahip olması önerilir. Böylece hem tarzınızı yansıtan hem de dikkatleri üzerinize çekmenizi sağlayan görüntüler elde edebilirsiniz. Basenli kadınlar, bu bölgede dikkat çekici detay istemeyeceklerinden yaka tiplerini ilgi çekici hale getirebilir. V yaka tipi, kadınların vücut yapısına iltifat eden ve moda trendlerine de uygun olan bir görüntüdür.

Sırt Dekolteli Elbise Modelleri

V yakaya alternatif olarak sırt dekolteli modeller de tercih edilebilir. Aynı mantıkla, sırttaki tasarım detaylarının ilgi odağı haline gelmesini sağlar. Özellikle akşam saatlerinde giyim için uygun olan elbiselerde bu tasarım detayı bulunabilir.

Göğüs Altından Genişleyerek İnen Elbiseler

Göğüs altından genişleyerek aşağıya doğru inen elbiseler, basenli kadınların giyebileceği seçeneklerden bir diğeridir. Kumaş yapısı, elbisenin uzunluğu gibi detaylarda kendi tarzınızı yansıtabileceğiniz modellerdir. Göğüs altından bollaşması hem vücut ölçülerine hoş bir görüntü kazandırır hem de boyun daha uzun görünmesine yardımcı olabilir.

Triko Elbise Modelleri

Soğuk havaların başlaması ile birlikte elbise tarzından vazgeçmek istemeyenler için ideal triko elbiseler bulunur. Triko elbise modellerinin moda dünyasında popüler bir konum kazanmasının nedenleri arasında, sadece soğuk havalara uygun olması yer almaz. Aynı zamanda rahat ve geniş kesimi sayesinde birçok vücut tipi tarafından giyime uygun özellik de gösterir. Basenli kadınlar, bu vücut tiplerine sahip kişiler arasındadır.

Şifon Elbise Modelleri

Triko elbiseler, soğuk havalar denince akla gelen görüntüyken şifon elbiseler ise sıcak havaların klasik kombinleri arasındadır. Şifonun ince, uçuşan ve nefes alabilir bir kumaş olması, sıcak havalarda kullanımını mümkün kılar. Bel çevresinden bollaşarak inen şifon elbiseler, basenli kadınlar tarafından tercih edilebilir.

Tek Renk Elbise Kombinleri

Basenli kadınların elbise seçimi sırasında dikkat etmesi önerilen detaylardan bir diğeri, renk seçimleridir. Farklı renk kombinasyonlarına ve geçişlerine sahip modeller giymek de mümkündür. Ancak bu renk geçişlerinin basen bölgesinde olmamasına özen göstermek gerekir. Tasarım, desen, renk değişikliğinin bu bölgede olması istenmeyen görüntülere yol açabilir. Bunun yerine tek renk elbise modellerini tercih ederek beraberinde gelen şık tarzın keyfini çıkarabilirsiniz. Farklı renklere sahip elbiseler isterseniz bu renk geçişlerinin basen bölgesinde olmamasına özen göstermeniz yeterlidir.