Kapsül dolabın mantığı sadeliğe dayanır. Gardırobunda en çok kullandığın parçalar basiclerdir. Yaz-kış ayırt etmeden giyinebildiğin kaliteli, pamuk içeriği yüksek basic tişörtlere ihtiyacın var. Temel renklerden oluşmalı. Siyah, beyaz, bej kolay uyum sağlayan renklerdir. İhtiyacınız olanı almaya odaklanmak hiç giymeyeceğiniz kıyafetlere para harcamayı da bıraktırır. Dolayısıyla kapsül dolap tasarruf yapmanızı sağlar.

Kapsül gardırop oluştururken çok yönlülük son derece önemlidir. Bu yüzden siyah ve lacivert blazer mutlaka kullanmalısınız. Gömlek ve Tişörtlerle hem ofis ortamında hemde davetlerde ölçülü bir görünüm kazandırır.

Jean ve chino pantolonlar çok yönlüdür. Rahat ve kolay giyilebilir olmasıyla her ortama uyum sağlar. Pantolon seçiminizde en önemli detay doğru kalıbı seçmektir. Modern bir görünüm için dar kesim olmalı ancak çok sıkmamalıdır. Bilek hizasında bitmelidir. Bej, haki, lacivert ve siyah en popüler seçeneklerdir.

Bisiklet yaka ve polo yaka kazaklar bir erkeğin gardırobunda olması gereken çok yönlü giysilerden biridir. Zamansız ve uyumlu olması için lacivert veya gri gibi düz renkte olanları tercih edin. Çok renkli ve desenli olan kazaklardan uzak durun çünkü siz kapsül dolap oluşturuyorsunuz. Sizin için asıl olan parçalarınızın stil açısından geçici olmamasıdır.

Her yaştan erkek için uygun olan kapüşonlu sweatshirtler modası geçmeyen bir seçenek olarak dolapta hafta sonları için bekliyor olmalı. İster jean ister eşofman altı ile kullanabilirsiniz. Daha özenli bir görünüm sağlaması için çok büyük boy olan oversize alternatiflerden kaçının.