Soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte, kışlık giysilerin vazgeçilmezi ve belkide en koruyucusu şişme elyaf montlar tekrar dolaplarda yerini alır. İlk günkü şişkin formunu koruyabilmek için nasıl yıkayıp bakım yapmanız konusunda aydınlatıcı bir rehber olması için bu blogu yazmak istedik.

Şişme Mont Evde Nasıl Yıkanır?

Şişme montlara kuru temizleme yaptırabileceğiniz gibi evde çamaşır makinesinde de yıkayabilirsiniz. 30 derece ve hassas çamaşırlara uygun programda yıkanması tavsiye edilir. Çok fazla yer kaplayan ürünler olduğu için şişme montunuzu tek başına yıkamayı tercih edin.

Ben hiç risk almak istemiyorum derseniz, küveti veya lavaboyu ılık suyla doldurup az sıvı deterjan ilave edip yarım saat bekletebilirsiniz. Süre sonunda montunuzu çıkarıp deterjandan arındırana kadar durulama işlemi yapınız.

Şişme montunuzun daha güzel kokması için yumuşatıcı kullanmak isteyebilirsiniz. Yumuşatıcı ürünler kuş tüyü ve elyafı birbirine yapıştırarak montun kabarık yapısına zarar verir. Kullanılmamalıdır.

Şİşme Mont Nasıl Kurutulur?

Şişme montun kurutulmasının en kolay yolu kurutma makinesi kullanmaktır. Kurutma makinesi sayesinde kaybettikleri hacmi geri kazanabilirler. Evde çamaşır kurutma makineniz yoksa açık havada askıya asarak kurutabilirsiniz. Ara sıra silkeleyerek kurutma esnasında kabarmasını sağlayın.

Şişme montunuzu yıkama ve kurutma talimatlarına uygun yıkayıp, kurutursanız ilk günkü gibi kabarık halini koruyacak böylece montunuzu uzun yıllar kullanabileceksiniz.