Triko Nasıl Yıkanır?

Kullanılan suyun sıcaklığı trikolarımızın zarar görmemesi için çok önemlidir. Yüksek sıcaklıkta su kullanılması triko kazakların çekerek küçülmesine sebep olur. Soğuk su ise yeterli sıcaklık sağlanamadığı için kirlerin kumaştan ayrılmamasına yani yeterince temizlenmemesine sebeptir. Bu yüzden trikolarımızı elde veya makinede narin yıkama programında 30 derecede yıkamalıyız.

Triko kazak yıkanırken bir diğer önemli unsurda deterjandır. Triko ürünlerin ipleri hassastır. Normal deterjanlar zarar verir. Yün deterjanı kullanırsanız sorun yaşamazsınız.  Trikoların narin ipleri deterjan kalıntılarından en az seviyede etkilenerek çok daha süre kullanım sağlayacaktır.

Triko Nasıl Kurutulur?

Trikolarımızı kurutma makinesinde kurutmamalıyız. Sererek, doğrudan gün ışığından uzak tutarak kurutunuz yoksa renkleri solabilir. Asla kalorifer üzerinde kurutma yapmayın açık renkli olanların sararmasına sebep olur. Islak trikolar uzun süre bir arada tutulmamalı çünkü renkleri birbirine geçebilir. Asmaktan kaçının; asarsanız sarkma yapacak ve formu bozulacaktır.

Tüylenen Trikolar Nasıl Temizlenir?

Triko ürünlerde tüylenme bir kalite problemi değildir!!!!

Triko doğası gereği tüylenme yapabilir. Trikolar kullanım yada sürtünmenin etkisiyle tüylenebilir. Panik yapmayın... Tüy toplama aparatları veya başlıklarını kullanarak kolayca temizleyebilirsiniz. 

Yukarıda vermiş olduğumuz temel bilgileri uygulayarak triko ürünlerinizi çok daha uzun ömürlü kullanabilirsiniz...