Zıt renkler adından da anlaşılacağı gibi birbirinin tam karşıt renkleridir. Kombini, alışılagelmiş renklerin bir araya gelmesinden daha zordur ama yaratıcılık için önemli bir araçtır. Enerjik ve canlı bir his yaratırken cesur bir görünüm sunar.


Zıt renkleri çok karmaşık kullanmadan başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz. Tercihiniz hangi parçalar olursa olsun colour blocking stili çin mutlaka renkli parçalara ihtiyacınız var. Kombin oluştururken ana iki rengi seçtikten sonra onların tonlarını aksesuar seçimlerinizde kullanabilirsiniz. 

Amerikayı tekrar keşfetmeye hiç gerek yok...

Kırmızı-Yeşil, Turuncu-Mavi, Sarı-Mor başlangıç için risk almadan bir arada kullanılabilecek en uyumlu renklerdir. Kombinlerinizde parlak renkler kullanma fikrine bu zıt renklerle başlayıp, alıştıkça yaratıcılığınızı katarak diğer alternatifleri deneyebilirsiniz.

Zıt renk kullanmanın bir diğer yoluda desenli parçalardan yardım almaktır. Bu desenler renkli ve uyumlu halde zaten kumaşın üzerinde hazır bulunmaktadır. Bu yüzden hiç bir kurala bağlı kalmadan kullanabilirsiniz ama tek bir şartla; Tek desen Tek kombin... Asla desenleri birbiri ile karıştırmayın!!!