Sürekli değişen moda, bazı kıyafetlerimizin eski kalmasına sebep olabilir. Bazende artık bedenimize uymaz ve değişen sebeplerle giymediğimiz kıyafetlerin sayısı artar.

Bazende bu kıyafetlerimizi o kadar çok kullanmışızdır ki artık daha fazla giymek istemeyiz. Onlara yorum katmak her zaman iyi bir fikirdir.

Eski Kıyafetleri Yenileme

Artık giymediğiniz uzun elbisenizi yada uzun eteğinizi keserek kısa model olarak kullanabilirsiniz. Kısa kullanmak istemezseniz biraz dikiş bilginiz varsa bluz olarak değerlendirebilirsiniz.

Kot pantolonlarınızı keserek yazlık şortlara yada kaprilere dönüştürebilirsiniz. Evde uygun boya varsa desen çizebilir veya nakış yapabilirsiniz. Hazır satılan armalar dikebilir yada ütüyle yapışan taşlar ilave edebilirsiniz.

Gömlek kol manşetleri eskidiyse, kollarını keserek kolsuz kullanabilirsiniz. Bedeninde solma veya aşınma varsa yakasını kesip gömlek yaka elbise sahibi olabilirsiniz. Kazaklarınızın içlerine teğelleyip, her defasında gömlek yıkayıp ütülemek yerine sadece yaka yıkamanız yeterli olucaktır.

Yeni bir Tişört almak istemiyorsanız dolaptaki basic tişörtlerinize boncuk dikebilir, dantel parçalar ekleyerek süsleyebilirsiniz. 

Eski Kıyafetler İçin Yaratıcı Çözümler

Eskiyen yada modası geçmiş kazak veya hırka modellerinin ön ve arka bedenlerinden koltuklarınız için kırlentler yapabilirsiniz, kalan kol kısımlarını ise tozluk olarak değerlendirebilirsiniz. 

Evcil hayvanlarınız için yatak, top, peluş oyuncaklar yaparak hem eski kıyafetlerinizi değerlendirin hem de minik dostlarınızı mutlu edebilirsiniz.

Eski gömleklerinizi yastık kılıfı olarak değerlendirebilirsiniz ya da alışverişe giderken kullanabileceğiniz bez çantalar, erzak torbası yapabilirsiniz.  

Eğer bunlar için zamanım yok diyorsanız online ikinci el satan sitelerin sayısı son yıllarda oldukça arttı. Modası geçmiş olan kıyafetlerinizi bu sitelerden uygun alıcılarla da buluşturup kazanç sağlayabilirsiniz.