51_520x500.jpg (520×349)

Siyah renk simgesel ve optik gücünün etkisi ile giyim modasını etkisi altına almış ancak esas olarak erkek giyimine özgü bir renk iken, kadın kıyafetlerinde başlangıçta yas ve pişmanlık için kullanıldığı bilinmektedir.

1930'lu yıllarda dünyaca ünlü modacıların koleksiyonlarında da kullanmaya başlamasıyla popülerliği artmıştır. 1970'li yıllarda Punk akımının gündeme gelmiş ve gençler tarafından büyük ilgi görerek yaygınlaşmıştır. Çok uzun yıllardır da bir çok kadının dolabında olmazsa olmaz parçalarının rengi olmuştur siyah.

Siyah sade ama iddialıdır. En çok da zayıf gösterdiği için tercih edilir. Siyah düz renk siyah elbise modelleri her zaman zariftir ve kombin kolaylığı sağlar. Siyah rengi kombininizin tamamında kullanabileceğiniz gibi stilinizdeki bir parçayı canlılık ve hareket katmak için zıt renk olarakda kullanabilirsiniz.

Siyah, dantelle birlikte kullanıldığında dikkat çekicidir. Danteli olabildiğince kıyafetin bir detayı olarak seçmeniz dengeli bir görünüm sağlayacaktır. Kıyafetlerde en çok görülen Fransız danteller olsada işlemeli farklı dantellerde şans vermelisiniz.

Triko kıyafetlerde siyah kullanmak kazak, hırka veya ceketlerde çabasız, trend ve asil bir görünüm yaratacaktır. Her ortama uyum sağlayarak dikkatleri üzerinize çekmenizi sağlar. Taşlı büyük küpeler veya kalın zincir kolyelerle birlikte kullanıldığında asaletini katlayan siyah, görünümünüzü en üst seviyeye taşır.